Ontdek Nieuw Perspectief!

Voel jij je eenzaam, niet altijd begrepen en heel erg verdrietig?

Loop je vast in het dagelijks leven of werk? Heb je veel verdriet en lukt het niet om vooruit te kijken en plannen te maken? Slaap je slecht, kun jij je niet goed concentreren en heb je geen zin om de deur uit te gaan? Het kan allemaal het gevolg zijn van ingrijpend verlies.

Door herstel is er toename van eigen kracht.

Wanneer jij je sterker voelt heeft dit op veel levensgebieden een positieve invloed.

 • Er ontstaat inspiratie en moed om het dagelijks leven en werk weer op te pakken of stappen hierin te nemen.
 • Er is aandacht en interesse voor veranderwensen. Je denkt na over hoe je verder wil gaan en wat hierbij kan helpen.
 • Zelfvertrouwen groeit: er is erkenning dat verdriet er mag zijn.
 • Het verlies kan je beter dragen.
 • Gevoelens durf je meer uit te spreken en gedachten te delen.
 • Er is meer energie, doordat er minder stress is en meer rust.

Leren leven met verlies vraagt tijd én kost veel energie. Dit wordt versterkt door gevoelens van hopeloosheid en uitzichtloosheid. Door verdriet, emoties, schaamte en schuldgevoelens kan praten over ingrijpend verlies heel moeilijk zijn. Onbegrip en verdriet in je gezin, familie, je netwerk, bemoeilijken het proces.

Wat helpt bij het leren leven met verlies.

Hulp en begrip van de mensen om je heen is heel waardevol. Daarnaast is kennis over verlies en de gevolgen belangrijk. Kennis geeft inzichten, de herkenning en erkenning geeft steun. Hierdoor begrijp jij jezelf en anderen beter. Je spreekt je hierdoor makkelijker uit, dat is heel belangrijk in contact. Kortom: door kennis is er:

 • Meer rust
 • Meer begrip
 • Meer energie
 • Bevordert herstel
 • Toename van eigen kracht
 • Inzicht in veranderwensen
 • Ontstaan van nieuw perspectief

'Ontdek Nieuw Perspectief’ is een online programma dat informatie, handvatten, inzichten en inspiratie biedt na verlies van een kind
of dierbare. Door kennis over rouw en de gevolgen, het maken van opdrachten en hierop terugkijken word je bewust wat helpende
activiteiten en mogelijkheden zijn om verder te gaan na je verlies. Dit bevordert herstel waardoor de eigen kracht toeneemt. Er is meer
rust, energie en toekomstperspectief met positief gevolg voor werk en dagelijkse activiteiten.

Hoe ziet het programma eruit?

Het online programma bestaat uit zeven stappen. Het is een aanvulling op alle dingen die je al ondernomen hebt. Je kan het
programma zien als een expeditie: je gaat op onderzoekingstocht naar inzichten en inspiratie. In zeven stappen deel ik mijn kennis en
visie met jou door filmpjes, artikelen en opdrachten. Hierdoor ontvang je waardevolle informatie die uitnodigen tot het nemen van
stappen. Natuurlijk is het niet zo dat je na dit programma het verlies verwerkt hebt en de rouw over is. Dat kan niet, wel heb
je dan nieuwe inzichten en handvatten gekregen die helpen bij het leren leven met verlies en dát biedt toekomstperspectief!

De zeven stappen hebben de volgende thema's:

 1. ​Inleiding & Voorbereiding
  Hoe werkt het programma, op welke manier ga je goed aan de slag en wat is hierbij van belang.
 2. Kennis & Bewustwording
  Informatie over verlies en verder gaan. Waar moet je ook aandacht aan geven?
 3. Durf & kracht
  Hierin komt de nieuwe visie op rouw aan de orde, verder over herinneringen, eigen kracht en herstel.
 4. Grenzen & Uitdaging
  Er komt veel op je af na verlies. Hoe bewaak je hierbij je eigen grenzen en zorg je goed voor jezelf?
 5. Behalen & Bereiken
  'Loslaten en 'anders leren vasthouden.' Op welke manier ga je om met heimwee en gemis?
 6. Inspiratie & Veranderwensen
  Aanpassen aan veranderingen. Hoe doe je dat, wat helpt daarbij en waar moet je op letten?
 7. Bestemming & Perspectief
  Nieuwe inzichten die nieuw perspectief bieden. Focus op wat jij belangrijk vindt.


De Perspectief Academie is
onderdeel van de Praktijk voor
verlies en veranderwensen.
Vind je het leuk om alvast wat
meer van deze online academie
te zien, bekijk dan het filmpje.
Je krijgt zo een goede indruk hoe
het programma eruit ziet en
welke mogelijkheden dit heeft.

Hoe werkt het?

Je kan het programma in je eigen tijd, tempo en omgeving doorlopen. Het programma kan in drie maanden doorlopen worden, maar je hebt een half jaar lang toegang tot alle informatie. Het wordt duidelijk en overzichtelijk aangeboden via de online Perspectief Academie. Na aanmelding ontvang je direct de bevestiging van je gebruikersnaam en wachtwoord en je hebt gelijk toegang tot de Perspectief Academie.

Over mij

Na het overlijden van onze geliefde zoon Sjoerd heb ik een nieuwe invulling aan mijn leven gegeven. Ik volgde de opleiding tot maatschappelijk werker met een verdieping in trauma en verlies. Aansluitend heb ik de 'Praktijk voor verlies en veranderwensen' opgezet. De combinatie van ervaringsdeskundigheid met een professionele opleiding versterken de hulpverlening. Ik ervaar steeds weer opnieuw hoe waardevol en betekenisvol dit is.
Naast de persoonlijke gesprekken en begeleiding vind ik het een mooie en bijzondere aanvulling om mijn kennis en steun ook online aan te bieden.
Zelf had ik zo’n programma graag doorlopen, maar dat bestond toen nog niet.
Dit online programma heb ik ontwikkelt met mijn eigen ervaringen in gedachten. Mijn professionele achtergrond geven invulling aan de kennis en structuur. Kennis draagt bij aan inzichten. Inzichten die handvatten en perspectief bieden om verder te gaan.

 Cliëntreactie 

 Mw. T. 

quote-left

In twee jaar tijd overleden twee goede vriendinnen en mijn schoonzus. Deze verliezen raakten 'oud' verlies, daarbij miste ik de fijne gesprekken die ik met mijn hartsvriendinnen had. Ook overleed in deze periode mijn ex-partner: de vader van mijn kind. Zijn dood had impact op mijn leven omdat ik mijn zoon wilde bijstaan bij dit verlies. Het was een emotionele en verwarrende periode door oude gevoelens en oud zeer. Het feit dat ik net gestopt was met werken en een nieuwe balans moest vinden in het leven beïnvloedde mijn verwerking. Ik had moeite om weer in evenwicht te komen, was veel moe en kon mij niet lang concentreren. Ik had de neiging om mij terug te trekken.

Het online programma Ontdek Nieuw Perspectief was voor mij verhelderend. Het 'zet je aan het werk', je moet stappen zetten. Ook al struikel je, je kan weer opnieuw beginnen. Het geeft richting naar een einddoel. Als er obstakels zijn wordt je die bewust, waardoor je ook weer verder kan. Het helpt om stil te staan waar je je bevindt, vandaar uit krijg je weer nieuwe energie om verder te gaan en stappen te zetten: 'Van wanhoop naar hoop.'

Het programma gaf mij bewustwording en groei; het hielp mij mijn nieuwe levensfase te accepteren. Het is zeker de moeite waard om ermee aan de slag te gaan. Je kan verder!


Ben jij er klaar voor?

Wil jij graag die stap vooruit zetten, maar vind je het ook fijn om dit in je eigen omgeving te doen, in je eigen tempo en op de tijd die jou goed uitkomt? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om dit online programma te volgen dat steun biedt en waarin jij herkenning en erkenning vindt over verlies.

Je kan direct beginnen met het programma

​Na betaling ontvang je een bevestiging én een mailbericht om de bestelling af te ronden (geen bericht ontvangen, kijk dan even in je Spam-vak of bij de ongewenste e-mails). Je krijgt dan je eigen gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je direct toegang hebt tot de online Perspectief Academie.

Jouw investering

Het programma Ontdek Nieuw Perspectief kost €497,- (inclusief 21% btw). De eigenlijke waarde ligt veel hoger wanneer je bedenkt wat een stap vooruit voor jou zal betekenen.


Bonus

Tijdelijk krijg je bij dit online programma een coaching sessie cadeau (telefonisch of via Skype). Hiervoor kun je binnen drie maanden na aanvang van het programma een afspraak maken.


Ben jij als bedrijf of organisatie geïnteresseerd in dit online programma neem dan contact met mij op.

Wanneer je vragen hebt of twijfelt of dit programma wat voor je is, neem dan gerust contact met mij op.
Je kan mij bellen op 06 - 44874601 of stuur mij een berichtje.